ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΕ ΛΕΒΑΝΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Frontida_Ilios_Levanta_2

Δείτε την Μαρία να φροντίζει για την επιδερμίδα σας ….στον alpha tv, φτιάχνοντας για σας μια καλμαντική κρέμα για μετά την έκθεση στον ήλιο, με βασικό συστατικό τη λεβάντα!

 

 

Frontida_Ilios_Levanta_3

Συστατικά

12 γρ. άνθη λεβάντας

4 γρ. άνθη άρνικας

4 γρ. φύλλα σύμφυτου
1 γρ. βόρακας1 κούπα απιονισμένο νερό

5 γρ. γλυκερίνη

5 gr κερί μέλισσας

300ml αμυγδαλέλαιο

 

 

Οδηγίες Παρασκευής

Τοποθετούμε νερό μέσα σε μια κατσαρόλα.  Μέσα σε ένα άδειο γυάλινο βάζο των 500ml προσθέτουμε το αμυγδαλέλαιο, τη λεβάντα και την άρνικα. Κλείνουμε το βάζο με το καπάκι του και το εναποθέτουμε μέσα στο νερό της κατσαρόλας. Η ποσότητα του νερού θα πρέπει να είναι τόση όση να μην ανασηκώνεται το βάζο με το περιεχόμενο του λόγω άνωσης. Ρυθμίζουμε την ένταση της εστίας στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία και αφήνουμε για 2 έως 4 ώρες παρακολουθώντας τακτικά ώστε να μην εξατμιστεί  όλο το νερό. Συμπληρώνουμε όσο νερό είναι απαραίτητο. Έτσι επιτυγχάνουμε την παραγωγή ενός  ελαίου με τις ιδιότητες των βοτάνων, με θερμή εκχύλιση σε Bain Marie. Αφήνουμε το έλαιο να κρυώσει και τότε περνάμε όλο το μίγμα από ένα σουρωτήριπιέζοντας ζωηρά, για να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο λάδι . Έτσι, αφού αφαιρέσουμε τα βότανα, αποθηκεύουμε το νέο έλαιο μας σε σκοτεινό μπουκάλι, με ετικέτα και ημερομηνία παραγωγής. Η διάρκεια ζωής τους είναι 1 χρόνος περίπου.

Ταυτόχρονα φτιάχνουμε ένα  έκχυμα  με το απιονισμένο νερό και το αποξηραμένο σύμφυτο. Αφαιρούμε το βόταν0 από το αρωματικό παρασκεύασμα μας και ξεχωρίζουμε 25 γρ. τα οποία και τοποθετούμε σε κατάσταση Bain Marie μέσα σε πυρίμαχο σκεύος π.χ. μπρίκι, μαζί με τη γλυκερίνη και το βόρακα. Αναδεύουμε ζωηρά και όταν το μίγμα μας γίνει ομοιόμορφο χωρίς καθόλου αδιάλυτη σκόνη βόρακα μέσα του, τότε το κατεβάζουμε απο τη φωτιά.
Μετράμε 70 γρ. ελαίου λεβάντας – άρνικας και το τοποθετούμε μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος μαζί με το κερί μέλισσας πάνω στην ηλεκτρική εστία σε χαμηλή θερμοκρασία. Αναδεύουμε έντονα εώς το κερί διαλυθεί μέσα στη μάζα του ελαίου.
Τώρα βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να ενώσουμε όλα τα υλικά μας. Frontida_Ilios_Levanta_1
Τοποθετούμε μέσα στα ελαιώδη συστατικά, τα υδατικά, δηλαδή μέσα στο μίγμα ελαίου λεβάντας – άρνικας, το μίγμα σύμφυτου – βόρακα – γλυκερίνης. Η προσθήκη πρέπει να γίνει σε θερμοκρασία δωματίου και να ολοκληρωθεί αφού περάσουν 15 λεπτά. Στα τελευταία 5 λεπτα η ανάμιξη γίνεται μέσα σε ένα μπολ με παγκάκια και νερό , ώστε να ψυχθεί κατά το δυνατόν γρηγορότερα.
Η νέα μας δημιουργία είναι πια γεγονός ….. έχουμε παρασκευάσει την πιο super κατευναστική κρέμα που φροντίζει την επιδερμίδα μας μετά την έκθεση στον ήλιο, με βασικό συστατικό την λεβάντα.
Την εφαρμόζουμε όσο συχνά θέλουμε καθώς εκτός των άλλων ενυδατώνει βαθιά το δέρμα μας, παίρνει τη φλόγωση και βοηθά στην ανάπλαση του.

Καλή επιτυχία !

 

Δεξιότητες

Αναρτήθηκε στις

Ιούνιος 27, 2013