Λοσιόν και μάσκα After sun με πράσινο τσάι και λεβάντα

Συστατικά :

– 1 κουτ σουπας βρώμη
-1 κουτ σουπας ζελέ αλόης
-2 κουτ σουπας τσάι πράσινο
– 5-10 σταγονες αιθέριο έλαιο λεβάντας
– 1/4 απο ενα αγγούρι

Εκτέλεση :
Πολτοποιούμε 1κουτ σουπας βρώμη στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λεπτόκοκκη σκόνη. Συνεχίζουμε να πολτοποιούμε 1/4 αγγουριού, με τη φλούδα του, στο μπλέντερ αρκετά, ώστε να έχουμε μικρά κομματάκια αγγουριού και οριακά λίγο απο το χυμό του.
Για να φτιάξουμε το αφέψημα πρασίνου τσαγιού, τοποθετούμε σε ενα πυρίμαχο σκεύος 200 ml  απιονισμένο νερό και προσθέτουμε 2 κουτ  σούπας πράσινο τσάι και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, μετά το απομακρύνουμε απο την εστία, το αφήνουμε να κρυώσει και στραγγίζουμε. Έτσι έχουμε ετοιμάσει μια δροσιστική λοσιόν που μπορεί παγωμένη, να λειτουργήσει άψογα, ως ενα ισχυρά κατευναστικό after sun spray!
Ήρθε η στιγμή να ενώσουμε όλα τα δημιουργήματα μας… για να φτιάξουμε την θαυματουργή μάσκα που θα μας ανακουφίσει απο το ηλιακό ερύθημα.
Έτσι, σε 2 κουτ. σούπας πολτό αγγουριού προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας σκόνη βρώμης, 2 κουτ. σούπας αφέψημα πρασίνου τσαγιού, 1 κουτ. σούπας ζελέ αλόης και 5-10 σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας. Ανακατεύουμε τα υλικά μας καλά και ….έτοιμη η after sun μάσκα μας, την οποία διατηρούμε στο ψυγείο για 3 μέρες!
Μπορούμε να τοποθετήσουμε όση δροσερή μάσκα χρειαζόμαστε, ανάλογα με την έκταση της πάσχουσας περιοχής, σε μια αποστειρωμένη γάζα και να κλείσουμε σε πουγγάκι. Ακουμπάμε τη μάσκα μας πάνω σε καθαρό δέρμα, όσο συχνά επιθυμούμε και ανανεώνουμε ώστε πάντα να είναι ανακουφιστικά δροσερή.

Καλή επιτυχία!

Δεξιότητες

Αναρτήθηκε στις

Ιούλιος 31, 2015