Επιλογή Σελίδας

PEELING ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΝΥΚΤΑΣ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙ

Φροντίδα προσώπου για ευαίσθητα δέρματα

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ VIDEO  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Συστατικά

1κουτ. σούπας γιαούρτι πλήρες
1 κουτ. σούπας αμυγδαλέλαιο
1 1/2 κουτ. σούπας πίτουρο βρώμης
1 κουτ. σούπας έκχυμα απο σπόρους κυδωνιού

Οδηγίες παρασκευής

1. Τοποθετούμε στο blender το πίτουρο βρώμης και το αλέθουμε για 1 λεπτό. Έτσι οι κόκκοι του απολεπιστικού προϊόντος δεν θα τραυματίσουν το ευάισθητο δέρμα, ενώ θα λειάνουν θαυμάσια την επιδερμίδα μας.

2. Το προηγούμενο βράδυ έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους απο 3 κυδώνια και τους έχουμε εμβαπτίσει μέσα σε 50ml απιονισμένο νερό. Με τον τρόπο αυτό εξάγεται απο τα κουκούτσια το πολύτιμο γλίσχρασμα που δρα αναπλαστικά και κατευναστικά στο δέρμα μας. Μέσα σε 8 ´ωρες, το νεράκι του παρασκευάσματος μας εμπλουτίζεται και γίνεται ένα υγρό, με υφή ζελέ. Αυτό αποτελεί το έκχυμα των κουκουτσίων των κυδωνιών, τα οποία τελικά απομακρύνουμε.

3. Ενώνουμε όλα τα υλικά της συνταγής σε ένα καθαρό σκεύος ανακατεύοντας ζωηρά. Το peeling μας είναι έτοιμο να απλωθεί στο δέρμα του προσώπου μας!

Οδηγίες εφαρμογής

Απλώνουμε το προϊόν σε όλο το πρόσωπο μας και πραγματοποιούμε κινήσεις μασάζ, πιέζοντας το δέρμα μας ελαφρά. Οι κινήσεις τριβής διαρκούν ανάλογα με το βαθμό ευαισθησίας της επιδερμίδας μας. Το Orishapeeling Κυδώνι απο τα χεράκια της Μαρίας είναι ευεργετικό ακόμα και για επιδερμίδες με μεγάλη δυσανεξία, ακόμα και για περιπτώσεις ελαφρίας ακμής.

Καλή Επιτυχία!

Ενυδατική κρέμα νύκτας με κυδώνι

Συστατικά

Λιπαρή φάση

60 γρ. Έλαιο καλέντουλας
15 γρ. Έλαιο απο φίτρο σταριού
5 γρ. κερί μέλισσας

Υδατική φάση

19 γρ. εκχύλισμα σπόρων κυδωνιού
5 γρ. γλυκερίνη
1 γρ. βόρακας

 

5 σταγόνες αιθ. ελαίου υλαγκ υλαγκ

 

Οδηγίες Παρασκευής

1. Παρασκευάζουμε πρώτα το έλαιο καλέντουλας ως εξής: τοποθετούμε σε ένα σκεύoς bain marie 100γρ. αμυγδαλέλαιου και 50γρ. αποξηραμένα άνθη καλέντουλας ( απο τον κήπο της γιαγίας ίσως…) Ζεσταίνουμε το υποκείμενο νερό προσέχοντας πάντα η θερμοκρασία του ελαίου μας να μην αυξηθεί πολύ. Διατηρούμε τη θερμότητα στο μίγμα για 30′. Απομακρύμουμε απο την εστία για 30′ και ξανατοποθετούμε στο σκεύος για άλλα 30′ πάνω στο σύστημα bain marie στη χαμηλή θερμοκρασία. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αφού απομακρύνουμε τα άνθη καλέντουλας, έχουμε όσο έλαιο καλέντουλας χρειαζόμαστε και αρκετή παραπανήσια ποσότητα την οποία το αποθηκεύουμε σε σκοτεινό γυάλινο μπουκάλι. Κρατάμε για την συνταγή μας 60 γρ.

2. Ενώνουμε όλα τα υλικά της λιπαρής φάσης σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το τοποθετούμε στην εστία της κουζίνας μας σε κατάσταση Bain Marie. Αναδεύουμε ζωηρά μέχρι τα υλικά μας να ενοποιηθούν σε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
3. Τοποθετούμε όλα τα υλικά της υδατικής φάσης σε ένα πυρίμαχο σκεύος, το οποίο θερμαίνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

4. Απομακρύνοντας τα δυο σκεύη απο την εστία θέρμανσης , και ενω τα διαλύματα μέσα τους έχουν περίπου την ίδια θερμοκρασία, τοποθετούμε την υδατική φάση μέσα στην λιπαρή αναδεύοντας με ένα μικρό mixer. Η διαδικασία εξελίσεται αργά και διαρκεί οπωσδήποτε 5′.

5. Πριν μεταφέρουμε την κρέμα νύκτας στην τελική της συσκευασία, προσθέτουμε 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου υλαγκ υλαγκ που θα δώσει στο προιόν μας μια γλυκία νότα χαλάρωσης.

Καλή επιτυχία και όνειρα γλυκά με επιδερμίδα φροντισμένη απαλά!!!