Επιλογή Σελίδας

ΜΑΣΚΑ ΛΑΜΨΗΣ ΜΕ ΜΗΛΟ

Φροντίδα για το πρόσωπο

( 2 βημάτων)image

Συστατικά

Βήμα 1

20 γρ. μηλόξιδο

180 γρ. ροδονερο

5 γρ. άνθη λεβαντας

5 γρ. αποξηραμένα άνθη τριαντάφυλλου

5 γρ. δεντρολίβανο

Βήμα 2

10 γρ. χυμός μήλου

10 γρ. αφέψημα καρπών άγριας τριανταφυλλιάς

35 γρ. ταχίνι

8 γρ. μέλι

5 γρ. γύρη

Οδηγίες Παρασκευής

Ξεκινάμε την περιποίηση μας με το βήμα 1.

Παρασκευάζουμε ένα αρωματικό ξύδι, το οποίο καθαρίζει και τονώνειτην επιδερμιδα μας προετοιμάζοντας την για την επόμενη φάση. Η ποσότητα του μηλόξυδου που θα χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται απο τον τύπο του δέρματος μας. Για πιο ανθεκτική / λιπαρή επιδερμίδα, το μηλόξυδο μπορεί να αποτελεί΄έως το 1/3 του βάρους των υγρών, του τελικού προιόντος.Έτσι, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε 66 γρ. μηλόξιδου και 144 ροδόνερου.

Εκτέλεση

Μέσα σε ένα καθαρό, γυάλινο μπουκάλι τοποθετούμε το μηλόξιδο προσθέτοντας διαδοχικά τα αρωματικά βότανα. Ανακινούμε καλά και αφού  περιμένουμε 2 ώρες, προσθέτουμε το ροδόνερο. Ανακινούμε ξανά. Εφαρμόζουμε την λοσιόν προετοιμασίας ταμποναριστά στο πρόσωπό μας με λίγο βαμβάκι.

Προχωράμε στο βήμα 2 της μάσκας μας και παρασκευάζουμε 10 γρ. αφεψήματος  απο  καρπούς άγριας τριανταφυλλιάς. Προσθέτουμε σε αυτό 10 γρ. χυμό μήλου καθώς και όλα τα υπόλοιπα συστατικά που έχουμε επιλέξει. Αναμιγνύουμε καλάγια λίγη ώρα μέχρι να πετύχουμε μια ομοιόμορφη πάστα. Εφαρμόζουμε τη μάσκα μας σε καθαρό στεγνό πρόσωπο για 10 λεπτάmaximum. Αν νοιώσουμε οτι το δέρμα μας είναι ευαίσθητο και κοκκινίζει, αφαιρούμε τη μάσκα αμέσως. Ξεπλένουμε με αύθονο νερό  και  ταράμ…λαμπερό το προσωπάκι μας! Είναι σημαντικό να ακολουθήσει εφαρμογή  ενυδατικής κρέμας και αντηλιακής προστασίας, αν η εφαρμογή της μάσκας γίνει κατά  τη διάρκεια της ημέρας.

Καλή επιτυχία!