Επιλογή Σελίδας

ΚΡΕΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ

Συστατικά

4 γρ. πράσινο τσάι

4 γρ. άνθη σαμπούκου

1 κούπα
απιονισμένο νερό

1 γρ. βόρακας

5 gr κερί μέλισσας

85ml
αμυγδαλέλαιο

80gr.μπούκοβο

1/2 πιπεριά chili

 

Οδηγίες
παρασκευής

Δείτε αύριο την Μαρία να φροντίζει για τη σιλουέτα σας ….στον alpha tv, στις 11:20π.μ., φτιάχνοντας για σας μια καταπληκτική κρέμα για κυτταρίτιδα με βασικό συστατικό την πιπεριά!

Συστατικά
4 γρ. αποξηραμένο πράσινο τσάι

4 γρ. άνθη σαμπούκου

1 κούπα απιονισμένο νερό

1 γρ. βόρακας

5 γρ. γλυκερίνη

5 gr κερί μέλισσας

200ml αμυγδαλέλαιο

80gr.μπούκοβο

1 /2 πιπεριά chili

Οδηγίες Παρασκευής
Τοποθετούμε νερό μέσα σε μια κατσαρόλα.
Μέσα σε ένα άδειο γυάλινο βάζο των 500ml. προσθέτουμε το αμυγδαλέλαιο, το μπούκοβο και την 1/2 πιπεριά chili ( προσοχή : αφού την έχουμε αλέσει στο blender φορώντας γάντια καθόλη τη διαδικασία ).
Κλείνουμε το βάζο με το καπάκι του και το εναποθέτουμε μέσα στο νερό της κατσαρόλας. Η ποσότητα του νερού θα πρέπει να είναι τόση όση να μην ανασηκώνεται το βάζο με το περιεχόμενου του λόγω άνωσης. Ρυθμίζουμε την ένταση της εστίας στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία και αφήνουμε για 2 έως 4 ´ωρες παρακολουθώντας τακτικά ώστε να μην εξατμιστεί ´ολο το νερό. Συμπληρώνουμε όσο νερό είναι απαραίτητο. Έτσι επιτυγχάνουμε την παραγωγή του ελαίου πιπεριάς με θερμή εκχύληση σε Bain Marie.
Αφήνουμε το έλαιο να κρυώσει και τότε περνάμε όλο το μίγμα απο ένα σουρωτήρι,
πιέζοντας ζωηρά, για να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο
λάδι . Έτσι, αφού αφαιρέσουμε τις πιπεριές, αποθηκεύουμε το νεο έλαιο μας σε σκοτεινά μπουκάλια, με ετικέτα και ημερομηνία παραγωγής. Η διάρκεια ζωής τους είναι 1
χρόνος περίπου.
Ταυτόχρονα φτιάχνουμε ένα αφέψημα με το απιονισμένο νερό, τα άνθη σαμπούκου και το πράσινο τσάι. Αφαιρούμε τα βότανα απο το αρωματικό παρασκεύασμα μας και ξεχωρίζουμε 25 γρ. τα οποία και τοποθετούμε σε κατάσταση Bain Marie μέσα σε πυρίμαχο σκεύος π.χ. μπρίκι, μαζί με τη γλυκερίνη και το βόρακας. Αναδεύουμε ζωηρά και όταν το μίγμα μας γίνει ομοιόμορφο χωρίς καθόλου αδιάλυτη σκόνη βόρακα μέσα του, τότε το κατεβάζουμε απο τη φωτιά.
Ταυτόχρονα μετράμε 70 γρ. ελαίου πιπεριάς και το τοποθετούμε μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος μαζί με το κερί μέλισσας πάνω στην ηλεκτρική εστία σε χαμηλή θερμοκρασία. Αναδεύουμε έντονα εώς το κερί διαλυθεί μέσα στη μάζα του ελαίου.
Τώρα βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να ενώσουμε όλα τα υλικά μας.
Τοποθετούμε μέσα στα ελαιώδη συστατικά, τα υδατικά, δηλαδή μέσα στο μίγμα ελαίου πιπεριάς το μίγμα του σαμπούκου – πρασίνου τσαγιού – βόρακα – γλυκερίνης. Η προσθήκη πρέπει να γίνει σε θερμοκρασία δωματίου και να ολοκληρωθεί αφού περάσουν 15 λεπτά. Στα τελευταία 5 λεπτα η ανάμιξη γίνεται μέσα σε ένα μπολ με παγκάκια και νερό , ώστε να ψυχθεί κατά το δυνατόν γρηγορότερα.
Η νέα μας δημιουργία είναι πια γεγονός …..έχουμε παρασκευάσει αποτελεσματική κρέμα κατά της κυτταρίτιδας μας με βασικό συστατικό την πιπεριά.
Την εφαρμόζουμε φορώντας γάντια και με μεγάλη προσοχή, καθώς προκαλεί αύξηση της κυκλοφορείας του αίματος σε όποιο σημείο κι αν είναι …φανταστείτε να ακουμπήσει ματάκια… Χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί με τη διαδικασία, αλλά το κορμί μας θα μας ανταμείψει για την
υπομονή και τη μεθοδικότητά μας.
Εφαρμόζουμε την κρέμα μας κατά της κυτταρίτιδας,με πιπεριά, φορώντας γάντια, κάθε μέρα πριν αθληθούμε ή πριν το γραφείο.

Καλή επιτυχία !

20130407-081827.jpg