Επιλογή Σελίδας

ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ ΜΕ ΓΑΛΑ ΣΟΓΙΑΣ

image-4Γαλάκτωμα καθαρισμού με γάλα σόγιας

Υλικά

½ κούπα γάλα σόγιας
2 κουταλιές σούπας βρώμη
1 κουταλιά σούπας μέλι
1/2 κούπα αμυγδαλέλαιο
Για ξηρά δέρματα προσθέτουμε στη βασική συνταγή :

1 κουταλιά σούπας βούτυρο κακάο

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι
Οδηγίες Παρασκευής

Συγκεντρώνουμε τις ακριβείς ποσότητες απο όλα τα υλικά της βασικής συνταγής μας και τα προσθέτουμε σε ενα blender. Αναμυγνύουμε λίγα δευτερόλεπτα,το γάλα σόγιας, τη βρώμη και το μέλι όσπου  η βρώμη να ομοιογενοποιηθεί με όλα υπόλοιπα συστατικά. Μεταφέρουμε προσεκτικά το μίγμα μας σε ενα καθαρό μπουκάλι και προσθέτουμε σε αυτό ½ κούπα αμυγδαλέλαιο. Ανακινούμε ζωηρά και το γαλάκτωμα μας είναι έτοιμο.

Παραλλαγή συνταγής για ξηρά ή  ώριμα δέρματα

Προσθέτουμε και 1 κουταλιά σούπας βούτυρο κακάο στο blender αφού το έχουμε ζεσταίνει σε Bain Marie, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και αναμειγνύουμε για δευτερόλεπτα.  Επίσης ενισχύουμε την αντιρυτιδική δράση του γαλακτώματος μας προσθέτοντας 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου γεράνι πρίν την τελική ανάμιξη. Μεταφέρουμε σε μπουκάλι καθαρό και ενώνουμε το μίγμα μας με το αμυγδαλέλαιο.  Έτοιμο το γαλάκτωμα μας με γάλα σόγιας!
Οδηγίες συντήρησης

Το γαλάκτωμα καθαρισμού με γάλα σόγιας συντηρείται στο ψυγείο και μπορεί να
χρησιμοποιηθεί για 4 μέρες απο την ώρα παρασκευής του.
Οδηγίες εφαρμογής

Ανακινούμε το φυαλίδιο ζωηρά για να αναμιχθούν οι δυο φάσεις του γαλακτώματος μας. Εφαρμόζουμε σε στεγνό πρόσωπο, εμποτίζοντας με αυτό ενα δίσκο βαμβακιού. Αφήνουμε σας μάσκα 1-2 λεπτά. Κατόπιν εκτελούμε κυκλικές κινήσεις περιφοράς του βαμβακιού  προκειμένου να παγιδευτούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ρύποι απο το πρόσωπό μας.  Μπορούμε να το χρησιμοποίησουμε και στην περιοχή των ματιών μόνο στην περίπτωση που απουσίαζει απο την συνταγή μας το αιθέριο έλαιο γεράνι.  Ξεπλένουμε με αύθονο νερό ή χρησιμοποιούμε την αγαπημένη μας λοσιόν με ροδόνερο για προετοιμάσουμε την επιδερμίδα μας για την ενυδατική μας κρέμα.
Καλή επιτυχία !