Επιλογή Σελίδας

Συστατικά

20 ml σιτέλαιο
20 ml σισαμέλαιο
20 ml λάδι αμυγδαλέλαιο
4 γρ. αποξηραμένα άνθη χαμομηλιού
4 γρ. αποξηραμένα φύλλα σύμφυτου
4 γρ. αποξηραμένα άνθη  καλέντουλας
5 gr κερί μέλισσας
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανιού

Οδηγίες παρασκευής
Τοποθετούμε μέσα σε ενα αντικολυτικό σκεύος bain marie  τα αποξηραμένα άνθη  χαμομηλιού. Προσθέτουμε το σιτέλαιο και ρυθμίζουμε την ένταση της εστίας στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και διατηρούμε το σκεύος πάνω στη φωτιά για για 3ώρες περίπου.Σύμφωνα με αυτή τη μέθοδο που ονομάζεται θερμοδιαβροχή, το χαμομήλι μας αφήνει εν θερμό τα συστατικά του, που είναι λιποδιαλυτά, να εμπλουτίσουν το σιτέλαιο. Αφήνουμε το έλαιο να κρυώσει και τότε περνάμε όλο το μίγμα απο ένα σουρωτήρι, πιέζοντας  ζωηρά, για να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο λάδι χαμομηλιού.
Θα μπορούσαμε να σιγοβράσουμε το μίγμα μας για 1ώρα και αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, να το μεταφέρουμε σε ενα αποστειρωμένο βάζο, μπροστά απο ενα ηλιόλουστο παράθυρο. Για διάστημα μιας εβδομάδας είναι σημαντικό να ανακινούμε το περιεχόμενο του βάζου μας προκειμένου να επιτύχουμε καλύτερη διαβροχή του σιτέλαιοιυ απο το βότανο. Με τον τρόπο αυτό συνδυάζουμε την θερμοδιαβροχή (α’ τρόπος), με την εν ψυχρώ μέθοδο που απαιτεί περισσότερο χρόνο προετοιμασίας του ελαίου. Απλά όσο πιο αργά ολοκληρωθεί η διαδικασία τόσο περισσότερα ευεργετικά συστατικά του βοτάνου περνούν στο τελικό προιόν.

TIP:
Η συνταγή μας έχει ελάχιστες ποσότητες βοτάνων και ελαίων γιατί σκοπός μας είναι να παρασκευάσουμε 50ml κρέμας. Αν επιθυμούμε να κρατήσουμε απόθεμα στα τελικά έλαια που θα φτιάζουμε με τα χεράκια μας, υπερδυπλασιάζουμε τις ποσότητες, κρατώντας πάντα τις αναλογίες της αρχικής οδηγίας. Έτσι, αφού αφαιρέσουμε τα βότανα αποθηκεύουμε το νεο έλαιο μας σε σκοτεινά μπουκάλια, με ετικέτα και ημερομηνία παραγωγής. Η διάρκεια ζωής τους είναι 1 χρόνος περίπου.

Πάμε πίσω στη συνταγή μας:
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα τρία είδη βοτάνων ακολουθώντας όποια μέθοδο μας ταιριάζει.
Μετράμε 15ml απο κάθε έλαιο που παρασκευάσαμε και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα bain marie μαζί με 5gr κεριού μελισσών.Η θερμοκρασία δεν είναι έντονη. Αναδεύουμε εως το κερί διαλυθεί μέσα στα έλαια και δημιουργηθεί μια ομοιογενής υγρή πάστα. Προσθέτουμε 5 γρ. αιθέριου ελαίου γερανιού και μεταφέρουμε το βάζο μας .

Oδηγίες εφαρμογής

Χρησιμοποιούμε την κρέμα μας τοπικά πάνω στις έντονες γραμμές του προσώπου μας πρωί και βράδυ. Απολαμβάνουμε την υπερδυναμική της δράση καθώς το πρόσωπό μας μέρα με τη μέρα φαίνεται όλο και πιο ξεκούραστο και φωτεινό!

Καλή επιτυχία!