Επιλογή Σελίδας

ΑΝΤΙΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

Μάσκα κατά της κυτταρίτιδας με δεντρολίβανο

antikyttaridiki_maska_dentrolivano1

Συστατικά
250 ml απιονισμένο νερό
1 κουταλιά αποξηραμένη ιπποκαστανέα
2 κουταλιές σούπας τριμμένο τζίντζερ
2 κουταλιές αποξηραμένα φύκια
22 gr δεντρολίβανο
1 κουταλια σούπας λευκό άργιλο
15 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου

antikyttaridiki_maska_dentrolivano2

Οδηγίες Παρασκευής

Τοποθετούμε το απιονισμένο νερό και τα βότανά μας (ιπποκαστανέα, φύκια, τζίντζερ,
δεντρολίβανο) όλα μαζί σε ενα  μεγάλο μπρίκι, θερμαίνοντας σε μέτρια ένταση στην ηλεκτρική κουζίνα για 5 λεπτά. Μετά σβήνουμε την εστία θέρμανσης και καπακώνουμε το σκεύος. Αφήνουμε τα βότανα στο ζεστό νερό, σκεπασμένα με το καπάκι για 2 ώρες ώστε να γίνει η εκχύλιση. Τα σουρώνουμε σαν τσάι και τα στραγγίζουμε με τουλουπάνι κρατώντας το υγρό εκχύλισμα και τα βότανα.

antikyttaridiki_maska_dentrolivano3

Σε ένα βαθύ σκεύος ενώνουμε τον άργιλο, 3 κουταλιές απο το εκχύλισμα μας και 15 σταγόνες αιθέριου ελαίου δεντρολίβανου, αναδεύοντας ζωηρά και επίμονα, ώστε να πετύχουμε μια λεία πάστα μάσκας. Μπορούμε να την απλώσουμε με πινέλο στην πάσχουσα απο κυτταρίτιδα περιοχή και να τυλίξουμε με διάφανη μεμβράνη. Η αύξηση της θερμοκρασίας βοηθά την απορρόφηση των συστατικών απο την επιδερμίδα, οπότε μπορούμε να σκεπάσουμε την περιοχή με μια θερμοκουβέρτα ή μια ζεστή πετσέτα.

Τα βότανα που περίσσεψαν απο τη διαδικασία εκχύλισης μπορούμε να τα τυλίξουμε σε μια γάζα και να τα τοποθετήσουμε πάνω στις περιοχές όπου το πρόβλημα της κυτταρίτιδας είναι εντονότερο. Η χρήση μεμβράνης είναι απαραίτητη για να σταθεροποιήσουμε τη γάζα πάνω στο σώμα. Η θερμότητα αυξάνει το θεραπευτικό αποτέλεσμα, έτσι κρατάμε την περιοχή ζεστή.

Είναι σκόπιμο να επαναλαμβάνουμε τη αγωγή τουλάχιστον 2 φορές της εβδομάδα και να συνδυάζουμε υγιεινή διατροφή και άσκηση για να επιτύχουμε την πολυπόθητη λείανση της επιδερμίδας, το ιδανικό αποτέλεσμα.

Καλή επιτυχία!